25-01-2024: Wouter Aerts - Hayberries

Nadat Open Brains in december al een eerste brainstormsessie samen met BL.INC heeft georganiseerd, vindt op donderdag 25 januari de eerste reguliere Open Brains sessie plaats. Wouter Aerts is bij de eerste Open Brains sessie de Innovator die zijn vraagstuk en idee komt toetsen bij de Experts van Open Brains.

Het vraagstuk dat centraal staat tijdens deze Open Brains sessie is: Is de ontwikkeling van een oogstmachine voor blauwe bessen onder zonnepanelen haalbaar?

Wouter Aerts - Open Brains

Wouter Aerts heeft een aantal jaar geleden samengewerkt met een kleine groep studenten. Deze studenten hebben onderzoek gedaan naar de haalbaarheid van een oogstmachine onder de zonnepanelen. Echter, de studenten kwamen destijds niet binnen bij bedrijven in verband met het besmettingsgevaar tijdens de coronapandemie. Wel hebben de studenten een verslag gemaakt van hun onderzoek. Hier wilt Wouter Aerts een vervolg aan geven.

Tijdens de Open Brains sessie staat de haalbaarheid van de plannen van Wouter rondom de machine centraal. Ook zal er tijdens de brainstormsessie aandacht zijn over hoe deze plannen gefinancierd moeten worden zonder dat Wouter zelf hoofdelijk aansprakelijk is. Een laatste onderwerp is een mogelijk verdienmodel voor de aandrager van het plan. Door een oogstmachine kunnen werknemers efficiënter ingezet worden, waardoor er sprake is van lagere kosten bij de blauwe bessen teler.

Blue Ribbon - Hayberries - Open Brains

Op donderdag 21 december vond de BL.INC meets Open Brains ontbijtsessie plaats. Een onderdeel van deze innovatieve ontbijtsessie was het brainstormen over vraagstukken van de aanwezige Innovators. Vervolgens hebben vier startups de kans gekregen om een interessant en innovatief vraagstuk te behandelen tijdens een Open Brains sessie.

Wouter Aerts is een van deze vier Innovators. De drie andere Innovators zijn Koen Wentink (NoA Biosciences), Twan Claessens (Piglets Treatment System) en Peggy Huibers (Serca). Binnenkort komen ook deze Innovators hun vraagstuk toelichten en samen met onze Experts brainstormen bij Open Brains.

Open Brains winnaars

Open Brains, Your Shot of Innovation

📅 Donderdag 25 januari: 09:00 – 10:00

📍 Locatie: Open Brains/Bluehub – Brightlands Campus Greenport Venlo

Brainstorm jij met ons mee?!

 

Wil jij op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom Open Brains? Abonneer je dan op onze Brainwave via onderstaande knop!

Hayberries bij Open Brains

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan