18-04-2024: Niels en Peggy Huibers - Serca

Op 18 april komen Innovatoren Niels en Peggy Huibers naar Open Brains. Niels en Peggy zijn eigenaar van Serca b.v.. Serca helpt glastuinbouwers in hun behoefte naar warmte en CO2 door een installatie te ontwikkelen die energie kan opwekken uit laagwaardige biobased grondstoffen zoals champost of reststromen uit de tuinbouw.

Het vraagstuk dat centraal staat tijdens deze Open Brains sessie is: Wie kan er bijdragen aan de ontwikkeling van een test- en demo installatie in de vorm van kennis, netwerk en financiering?

Serca helpt glastuinbouwers in hun behoefte naar warmte en CO2 door een installatie te ontwikkelen die energie kan opwekken uit laagwaardige biobased grondstoffen zoals champost of reststromen uit de tuinbouw die niet geschikt zijn voor een conventionele biomassa installaties. Hierbij komt energie en CO2 vrij die direct in de glastuinbouw ingezet kan worden. Dit heeft potentieel waarde als grondstof voor substraat en bodemverbetering.

Het vraagstuk van Serca b.v. bij deze Open Brains sessie is: Wie kan er bijdragen aan de ontwikkeling van een test- en demo installatie in de vorm van kennis, netwerk en financiering? De doelgroepen van deze Open Brains sessie zijn telers (tomaat, paprika en komkommer), belangenverenigingen voor telers, partijen die tuinbouwreststromen verwaarden, composteren en/of meststoffen en bodemverbeteraars produceren en investeerders in de agrofood innovatie.

Op donderdag 21 december vond de BL.INC meets Open Brains ontbijtsessie plaats. Een onderdeel van deze innovatieve ontbijtsessie was het brainstormen over vraagstukken van de aanwezige Innovators. Vervolgens hebben vier startups de kans gekregen om een interessant en innovatief vraagstuk te behandelen tijdens een Open Brains sessie.

Peggy Huibers is een van deze vier Innovators. De drie andere Innovators zijn Wouter Aerts (Hayberries), Koen Wentink (Noa Biosciences) en Twan Claessens (Piglets Treatment System. Peggy Huibers komt samen met haar broer Niels naar Open Brains.

Open Brains winnaars

Open Brains, Your Shot of Innovation

📅  Donderdag 18 april: 09:00 – 10:00

📍 Open Brains/Bluehub – Brightlands Campus Greenport Venlo

Brainstorm jij met ons mee?!

Wil jij meer weten over de mogelijkheden bij Open Brains? Neem contact met ons op!

📧 info@openbrains.nl

Wil jij op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom Open Brains? Abonneer je dan op onze Brainwave via onderstaande knop!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan