04-04-2024: Delphine Rompelberg - Nettle TOC

De Innovator die tijdens de Open Brains sessie van 4 april het podium pakt is: Delphine Rompelberg van Nettle TOC.

Het vraagstuk dat centraal staat tijdens de Open Brains sessie van Delphine is: Hoe kan brandnetelteelt ingezet worden als verdienmodel voor agrariërs, om biodiversiteit in het landschap te verbeteren en om stikstof uit de bodem te onttrekken?

Nettle TOC heeft een nieuw biologisch afbreekbaar composiet ontwikkeld op basis van brandnetelvezel. Het vervangt hiermee chemisch schadelijke additieven en behoudt de mogelijkheid tot recycling. Op dit moment zijn er twee producten, namelijk granulaat voor een spuitgietmachine en filament voor de 3D printer.

Nettle TOC heeft echter een nieuw idee: het ontwikkelen van een unit waaruit twee nieuwe producten voortkomen, een brandnetelvezel die vervolgens gebruikt kan worden voor verschillende doeleinden en een vloeistof voor gewasbescherming. Deze unit wil Nettle TOC graag inzetten bij agrarische bedrijven aangezien brandnetels CO2 absorberen en hierdoor een lagere uitstoot creëren.

De Innovator van deze Open Brains sessie is Delphine Rompelberg, mede-oprichter van Nettle TOC.

Het vraagstuk wat hierdoor ontstaat voor bij deze Open Brains sessie is: Hoe kan brandnetelteelt ingezet worden als verdienmodel voor agrariërs, om biodiversiteit in het landschap te verbeteren en om stikstof uit de bodem te onttrekken?

Delphine hoopt na deze sessie inzichten te hebben in de kansen en de vervolgstappen die gezet dienen te worden.

Open Brains, Your Shot of Innovation

📅  Donderdag 4 april: 09:00 – 10:00

📍 Open Brains/Bluehub – Brightlands Campus Greenport Venlo

Brainstorm jij met ons mee?!

Wil jij op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom Open Brains? Abonneer je dan op onze Brainwave via onderstaande knop!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan