27-06-2024: Will Morreau - W2R Drone Projects - Keyport

Op donderdag 27 juni komt Innovator Will Morreau MSc naar Open Brains. Will Morreau is werkzaam bij W2R Drone Projects B.V.. Dit bedrijf adviseert telers in de agrofoodsector bij het optimaliseren van hun teeltprocessen met geavanceerde dronetoepassingen. Ook is dit de eerste Open Brains sessie georganiseerd in samenwerking met Keyport. In de toekomst worden er meer brainstormsessies in samenwerking met Keyport georganiseerd.

Met behulp van visuele (RGB), multispectrale en thermische camera’s/dronesensoren verzamelen zij gedetailleerde gegevens over gewassen en/of de bodem van een perceel. Deze data worden door W2R Drone Projects met gespecialiseerde software geanalyseerd en besproken met de teler. Dit levert de kweker waardevolle inzichten. Zo biedt W2R Drone Projects nauwkeurige gewas- en groeimonitoring en worden telers met data gedreven teeltadvies ondersteund.

Deze adviezen stellen telers in staat om (eerder) gerichte maatregelen te nemen, zoals het specifiek behandelen van bepaalde delen van hun percelen met water, groeistoffen en plantenbeschermingsmiddelen. Echter, de aanwezige sproeisystemen zijn vaak generiek en kunnen niet op specifieke gebieden worden afgestemd. Dit leidt tot onnodig water- en gewasbeschermingsmiddelengebruik wat verspilling, hogere kosten en duurzaamheidproblemen met zich meebrengt.

W2R Drone Projects x Open Brains

W2R Drone Projects zoekt partners die mee willen werken aan oplossingen om bestaande sproeisystemen aan te passen; samen deze systemen updaten en compatible maken op de aangeleverde data, zodat telers effectiever en efficiënter kunnen werken. Daarnaast biedt het ook een mogelijkheid om te voldoen aan (toekomstige) wetgeving over het gebruik van deze middelen.

Hoewel er nieuwe, geavanceerde sproeisystemen beschikbaar zijn, zijn deze vaak (te) duur. Daarom richt W2R Drone Projects zich op het betaalbaar aanpassen van bestaande installaties.

Potentiële partners worden uitgenodigd om, samen met ons, te verkennen hoe we hiervan samen zowel de technische als economische haalbaarheid kunnen realiseren (een haalbaarheidsonderzoek); samen streven naar innovatieve, duurzame en kostenefficiënte oplossingen voor de landbouw van de toekomst.

Open Brains, Your Shot of Innovation

📅  Donderdag 27 juni: 09:00 – 10:00

📍 Open Brains/Bluehub – Brightlands Campus Greenport Venlo

Brainstorm jij met ons mee?!

Wil jij meer weten over de mogelijkheden bij Open Brains? Neem contact met ons op!

📧 info@openbrains.nl

Wil jij op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom Open Brains? Abonneer je dan op onze Brainwave via onderstaande knop!

Open Brains x Keyport

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan